WordPress E-Ticaret Sitesini Hızlandırma?
WordPress Gtmetrix Değerlerini Yükseltme?
WordPress İnternet Sitesini Hızlandırma?

Wp Rocket ve Redis kombinasyonu ile %40 civarında hız ve performans elte ettik.

Yukarıda bahsetmiş olduğum 3 başlık aslında aynı kapıya çıkıyor burada dikkat edilmesi gereken durum tüm her şeyin sağlıklı şekilde kurulmuş olması ve hata vermemesi.

WordPress biz gibi web tasarım işi ile uğraşan bir çok kişinin tercih ettiği bir CMS uygulaması, fakat wordpress de çok fazla eklenti ve yanlış tema tercihleri ile birlikte stabil bir site oluşturmak zor oluyor.

Öncelikli olarak bu projede bir hosting kullanmıyoruz neden redis, memcached gibi uygulamaları normal bir servis sağlayıcının bize sunmaması özelleştirme noktasında yeteri kadar destek vermemeleri bizi custom bir sunucu kurmaya yöneltti.

Firma olarak çok uzun zamandır bir çok servisimizi yönettiğimiz contabo firması üzerinden bu proje için bir vps açtık, 4 Core – 8 Gb Ram – 200 Gb SSD gibi teknik özelliklere sahip.

Centos 7 işletim sistemi üzerine plesk panel kurarak internet sitemizi panel üzerinden yönetilebilir hale getirdik.

Daha sonra docker üzerinden redis ve memcached cache sistemlerini kurarak konfigürasyon işlemlerini tamamladık.

Güncel wordpress’i kurarak tema kurulumu ve sonrasında ürünlerimizi ekleyerek internet sitemizin tüm hatlarını çalışabilir hale getirdik.

İnternet sitemiz son haline geldi her şeyi ile hazır olduğunda WP Rocket ayarlarını yaparak Object Cache eklentisi kuruk ve redis sistemin gerekli ayarlamalarını tamamladık ve sağlıklı şekilde çalıştığını teyid ettik.

Yine jpg ve png formatında olan tüm görsellerimizi webp formatına dönüştürdük bu sayede resim görüntü kalitesini bozmadan webp conver işlemini sağladık. Safari tarayıcılarda webp uyumluluk sorunları olmasından dolayı uyumsuz tarayıcılarda jpg/png görsellerin gelmesi, uyumlu olanlarda ise webp resim formatının gelmesini sağladık. (Chrome-Firefox-Opera)

Tüm bu işlemleri sağladıktan sonra gtmetrix değerlerimiz aşağıda ki görsel gibi olmuştur.

WordPress: 6.2
Php: 7.4
İşletim Sistemi: Centos
Panel: Plesk
CDN: Yok
Cache: Redis + Wp Rocket – Memcached(Pasif)

Yazar Hakkında

kastamonutasarim

Yorum Bırakın