İnternet siteniz, e-ticaret sitenizi etbis sistemine kayıt ettirmeniz çok önemli. ETBİS (Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi) sistemi T.C. Ticaret Bakanlığı tarafında oluşturulmuş bir sistem olduğunu e-ticaret sitelerinin doğruluğunu teyit etmek için oluşturulmuş online bir sistem olduğunu bilmeliyiz.

ETBİS sistemi 2017 yılının son ayında faaliyete geçmişti, faaliyete geçtiği dönemde şu iş modeline sahip firmalar kayıt yaptırmalı şeklinde çıkmıştı fakat ilerleyen günlerde ve süreçlerde e-ticaret faktörü olan tüm internet sitelerinin bu sisteme kayıt olması önemli bir durum haline geldi.

ETBİS, e-ticaret sitelerine ziyaretlerde bulunan kullanıcıların girmiş oldukları e-ticaret sitesinin doğruluğunu ve güvenliğini garanti altına alan bir sistem olarak hayatımıza girdi.
Kabaca özetlemek gerekirse “BU E-TİCARET SİTESİ KİMİN!” kesinlikle bu kadar net aslında, etbis girmiş olduğunuz e-ticaret sitesinin kime ait olduğunu, hangi bankayı kullandığını yada bankaları, sanal pos olarak nereyi kullandığını, hangi kargo firmasıyla çalıştığını arka tarafta depolayan bir sistem diyebiliriz.

E-ticaret sitelerine etbis kaydı yada bildirimi zorunlu kılınmıştır, caydırıcılık olması adına 5.000 – 20.000 lira arası para cezası söz konusu kayıt yaptırmayanlar için.

ETBİS kaydını, bildirimini e-ticaret sitesine bağlı tüzel ya da şahıs kişi yapmalıdır. Kayıt işlemini tamamlayan tüzel ya da şahıs son aşamada çıkan doğrulama kodunu sitenin ilgili alanına ekleyerek doğrulama işlemini tamamlamış olur.
ETBİS üzerindne kontrol ettiğinizde bu site doğrulandı ibaresini görüyorsanız e-ticaret sitesi kayıt işlemini sağlıklı ve doğru şekilde yapmış demektir.

ETBİS, Güven Damgası ibareleri bulunan ve bu ibarelerin ilgi sitelere linklerinin verildiğine emin olduğunuz internet sitelerini kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu ibareler kullandığınız e-ticaret sitesinin doğrulunu teyit etmenize olanak sağlayacak.

Yazar Hakkında

kastamonutasarim

Yorum Bırakın