PrestaShop e-ticaret sitesi mi, wordpress woocomerce e-ticaret sitesi mi?

Kullanım kolaylığı, alışkanlık olarak bir çok kişi gibi sizde woocomerce diyeceksinizdir. Hiç şüphesiz woocomerce e-ticaret sitesi alışkanlıklardan dolayı kurmakta yönetmekte kolay. Özellikle kaynak bulma noktasında e-ticaret sitesinde yaşanan sorunlara hızlı çözümler üretebilmek adına tercih edilme sebebi. Tabi bunun yanında eklenti kütüphanesinin genişliği hemen hemen her noktada çözüm üretebilmek için eklenti bulmak mümkün ve geliştirici sayısı fazla olmasından dolayı eklenti ücretleri daha makul.

Bir konu var ki onu netleştirmek lazım, wordpress yapı itibariyle blog oluşturmak üzerine kurulmuş bir sistem daha çok içerik ulaştırmak için tasarlanmış bir yapı. Gelişen altyapı itibariyle tabi bir çok imkanı beraberinde getirmiştir. Kurumsal ve şahıs işleri yada işletmeleri için kullanılması uygun ancak işin içine e-ticaret girdiğinde durumlar biraz değişiyor.

Wocommerce ile kullanılması gereken bir çok eklenti beraberinde geliyor, normal bir internet sitesinde ortalama 5 – 10 arası olması gereken eklenti sayısı e-ticarette 15 – 40 belki daha fazla sayılara çıkabiliyor. İstek ve talepler sürekli sizi eklentilere itiyor. Çok iyi optimize edilmiş bir site dahi olsa belli başlı şeylerde sorun yaşamama durumunuz pek yok. Sanmayın woocomerceyi yeriyorum sadece burada hepimizin bildiği olumsuzlukları dile getirdim.

Asıl konumuz olan PrestaShop e-ticaret sitesinden bahsedelim.

PrestaShop, wordpress gibi php yazılım dilini kullanan bir cms uygulaması. Asıl PrestaShop e-ticaret sistemini ön plana çıkaran sadece e-ticaret üzerine kurgulanmış bir cms uygulaması olması. Default haliyle bile size bir çok içeriği kendi bünyesinde sağlayan bir sistem. Yine hız ve performans noktasında daha stabil ve sağlıklı.

PrestaShop eklentilerinden bahsedecek olursak ücretli ve ücretsiz bir çok eklentisi mevcut hemen hemen her ihtiyacınızı karşılayacak eklentiyi bulmanız mümkün. Tema konusunda ise yine harika temalar bulabilirsiniz.

PrestaShop için bahsede bileceğim en olumsuz durum eklenti ve temalarının wordpress eklenti ve temalarına göre fiyatlarının yüksek olması. WordPress de 50 dolara alınabilecek bir eklentiyi PrestaShop tarafında 100 ile 200 dolar arasında olması. Tabi olayın şöylede bir durumu var neredeyse eklentiye ihtiyaç yok, tema ile gelen eklentiler her işinizi görüyor diyebiliriz.

Başlarda biraz ön yargılı olabilirsiniz kullanımına aşina olmama sebebinizden dolayı biraz zorlanabilirsiniz ancak zaman geçip biraz kullanmaya başladıktan sonra şunu kesinlikle diyeceksiniz bu zamana kadar neden kullanmadım.

Woocommerce den PrestaShop cms ürünleri taşımanız mümkün neredeyse hiç veri kaybı olmadan burada ki en büyük çıkmazınız bu olabilir fakat bahsettiğimiz gibi transfer edebiliyorsunuz.

PrestaShop E-Ticaret Paketleri ni tercih edebilir ve kullanabilirsiniz. Kastmaonu Tasarım PrestaShop E-Ticaret Paketleri ile tüm bu süreçleri sağlıklı ve sorunsuz şekilde aşabilirsiniz.

İletişim Bilgileri:

0366 502 26 06

İnfo[@]kastamonutasarim.com

Yazar Hakkında

kastamonutasarim

Yorum Bırakın