Google Business Bir Diğer İsmi ile Google İşletmeye Firmamı Nasıl Eklerim
Google Haritalara Firmamı Ekledim Onaylanmadı
Google Haritalara Firmamı Nasıl Onaylatırım
Google Haritalara Firma Eklerken Nelere Dikkat Etmeliyim

Google Business üzerinden ellediğimiz işletmeler için 2023 yılı öncesinde bir posta bekliyorduk burada 5 haneden oluşan rakam ya da sayıların yer aldığı doğrulama kodunu girerek işletme profilimizi onaylıyorduk hatta çoğu zaman buna gerek bile kalmıyor onaylanıyordu.

Ancak yaşanan olumsuzluklar ve bir takım tedbirler neticesinde 2023 yılı itibariyle google bu işlemleri google maps üzerine kaydırmaya karar verdi.
Aslında işletme eklemek isteyenler için işler tamda burada değişti, Google Business sayfasından yönettiğimiz ve detaylarını buradan şekillendirdiğimiz işletme yönetim mekanizmasıda değilti her ne kadar bu sayfaya erişimimiz olsada düzenlemeler ekranı burası değil artık.

Benim Notum: Bu durumu doğru buluyorum bir çok işletme bu sebepten kime ne olduğu belirsizlikler içinde küçük rakamlarda da olsa lüzümsüz paralar ödedi “Googledan arıyoruz işletmeniz yayından kalakacak güncelleme yapmamız lazım” gibi ibarelerle bir çok işletme sahibinden ilk zamanlarda 200 TL olan ücretler 800 – 1000 liralara kadar ücret isteyen düzambazlarla doldu taştı.

Kıymetli dosyalarım google sizi arayarak hiç bir nedenden dolayı sizden para İSTEMEZ!

Google para ödediğimiz bir servis vardır oda ADS hizmeti içindir fakat bundan da bir hizmet alırız ve bu sebeple ücret öderiz buda bizim irademizdedir, yine sizi arayıp reklamınız yayından kalacak ödeme yapmanız lazım şeklinde aramaz yapmaz.

Çok uzattım farkındayım, ancak bu sebeple sağa sola ücret ödeyen çok firma oldu. İşletme yaydınızı bir kere yaparsınız google politikaları ile ters düşmediğiniz sürece kimse o işletme hesabını yayından kaldırmaz tabi burada bir dip not daha ekleliyim işletme sahibi siz iseniz yani yöneticisi siz iseniz yayından kalkmaz ne demek istediğime gelirsek örnek veriyorum yakınınızda a firması var google da işletme olarak listeleniyor fakat orada bir ibare çıkar bu işletmenin sahibi siz misiniz şekilde burada benim dediğinizde adınızı telefon numaranızı isteyecek sizden zaten adımları uyguladığınızda işletmenin yönetici hesabı varsa ona mail gidecek onaylıyacak yada reddecek eğer yöneticisi yoksa bu işletme kısa sürece sizin kontrolünüze geçebilir dolayısı ile düzenli kullandığınız bir gmail hesabı üzerinden işletmenizi eklemenizi özellikle tavsiye ediyorum.

Bir başka konuda işletme hesabını nasıl kutarırım kısmınıda detaylıca anlayacağım size.

Gelelim asıl konumuza Google haritalara işletmemi nasıl eklerim.

  1. Google maps’e giriyoruz. Url: https://www.google.com/maps
  2. İşletmenizin tam konumunu buluyorsunuz harita üzerinden.
  1. İşletmenizin bulunduğu yerin üzerinde sağ tık yaptığınızda işlemenizi ekleyin seçeneği geliyor ve buna tıklıyorsunuz.
  1. İşletme profili ekranına yönlendirecek, gerekli tüm verileri sağlıklı şekilde dolduruyoruz ve işletmemizi google eklemiş oluyoruz.

Tüm bu adımları yaptıktan sonra 10 ile 30 dakika içinde işletmemiz yayına girmiş olacak ya da Doğrulama gerekiyor seçeneği gelecek, onaylandı ise sorun yok fakat doğrulama gerekiyor derse işlem yapmamız lazım.

  1. Google işletme doğrulama yapmanız gerekiyor sorununu çözme işlemi için;

5a. Doğrulama yöntemi içinde google bir video isteyecek ancak çoğu zaman o alan içinden yapılmaya çalışılan işlemler sorun veriyor onun yerine siz, işletmenizin bulunmuş olduğu yerin tam kapsamlı bir videosunu ve 5 6 tane kaliteli fotoğrafını çekin.

5b. Bu aşamada profiliz aşağıdaki gibi görünüyor olmalı.

5c. Şimdi ise çektiğimiz video ve görselli google yetkililerine gönderelim yandaki bağlantıya tıklayın: https://support.google.com/business/gethelp?hl=en&sjid=14398337414692578372-EU

5d. Gerekli tüm bilgileri sağlayın, ortalama 2 ile 5 gün arasında çözüme kavuşacaktır.

Yazar Hakkında

kastamonutasarim

Yorum Bırakın