Google Webmaster Tools Sitemap Gönderme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bu işlem için öncelikle internet sitenizde sitemap yada rss gibi fonksiyonlardan birinin çalışması lazım. Tabi burada ilk tercih edilmesi gereken sitemap yoludur.

Neden?
Sitemap database’de yer alan tüm içerikleri listelememize olanak tadır tabi bu birazda neyin ne şekilde kodlandığı yada ayarlandığı ile alakalı.
Bizim interent sitemizde sadece tek bir sitemap var url yolu: https://www.kastamonutasarim.com/blog-sitemap.xml biz burada blog yazılarının tamamını listeliyoruz, geri kalan url yollarını listemiyoruz işin doğrusu gerekte duymadık.

İnternet sitenizde sitemap yoksa hali hazırda bir rss varsa bunuda kullanabilirsiniz ancak rss bağlantılarında ortalama 10-20 içerik listelenir. Günü kurtarmaya dayalı işinizi görebilir.

Sitemap oluşturmak zor mu elbette değil hali hazırda bir konumuz var onu inceleyebilirsiniz. Gerekli kodları ve yapmanız gerekenleri listeledik o konumuzda.
Dinamik Sitemap Nasıl Oluşturulur? yandaki bağlantıya tıklayarak kendi sitemapınızı oluşturabilirsiniz.

Biz dönemlim asıl konumuza, https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=tr (TR Arayüzü) adresine giriyoruz.
*Google hesabımızda giriş yapıyoruz yada açıksa otomatik giriş yapacaktır.
*Açılan ekranda “ÖZELLİK EKLE” sekmesine tıklıyoruz.
*Açılan minik ekranda interent sitemizin url adresini ekliyoruz örneğin: https://www.kastamonutasarim.com gibi.
*Ekleme işleminden sonra doğrulama işlemini yapıyoruz.
*HTML ile doğrula sekmesini kullanarak html dosyasını indirerek sitenizin ana dizinine atın ve sonrasında doğrula deyiniz.
*İşlemin gerçekleşmesiyle beraber eklediğimiz sitenin içine girelim.
**Kontrol Paneli sayfa açılacak solda yer alan “Tarama” içinde yer alan “Site Haritaları” sekmesine tıklayalım.
*Eski arayüzden giriş yaptığınızdan yeni rapora git sekmesine tıklayalım
*Burada karşımıza sitemap ekleyebileceğimiz alan gelecek.
*Yeni bir site haritası ekleyin alanı altında yer alan yere sitemap yolunu ekliyoruz. Bizim interent sitemizde sitemap https://www.kastamonutasarim.com/sitemap.xml url yolunda çalışıyor biz sadece o alana sitemap.xml yolunu ekliyoruz ve gönder diyoruz.
*Google ekosistemine artık sitemap girişini yapmış olacaksınız. Dinamik bir sitemapınız varsa otomatik olarak google botları yeni eklenen urlleri tanımlayacak ve tarayacaktır.

Bu ve bundan sonraki süreçler artık sizin sitenizin özgünlüğüne ve girilen içerik kalitesine göre google içerik indexleme hızını etkileyecektir.
İçerik girdim indexlenmedi sorularını her nedense şimdiden duyar gibiyim. Bunun bir süreç olduğunu unutmayın ipler sizin elinizde ne kadar kaliteli ve özgün içerik o kadar hızlı index ve yükselme.

Yazar Hakkında

kastamonutasarim

Yorumlar

Yorum Bırakın