Kurumsal web sitesi, internet dünyasında ki görünen yüzün olması sebebiyle çok değerli olduğunu düşüncesini benimsemek gerekli. Vizyonunuzu ve misyonunuzu en iyi şekilde yansıtabileceğiniz alan olduğunu bilmelisiniz. İnternet sitenizdeki verilerin ve görsellerin en iyi şekilde yansıtmaya özen göstermelisiniz. Yeterli düzeyde kodlama ve tasarım bilgisine sahip olmadan yapılan internet siteleri, web sitenize giren ziyaretçisinin ilgisini çekmemesi durumunda hemen çıkma oranını arttıracağı gibi kurum olarak genel algınızı değiştirecektir ziyaretçi gözünde. Web sitesi yaptırmadan önce iyi bir kurgu ve ne yapmak istediğinizi net şekilde karar vermelisiniz.

Kurumsal İnternet Sitesi Özellikleri Neler Olmalı?

Daha anlaşılır olması açısından maddeler halinde açıklayacağım.

Hosting ve Domain Seçimi

Özellikle alan adı (domain) seçiminde uzun olmayan alan adı seçimi yapmalısınız ya da anlam bütünlüğünü koruyacak seçimler yapmalısınız. kastamonususbitkileri yerine susbitkileri ya da evinizinsusu gibi daha markaya yönetlik seçimler yapmalısınız. Hosting seçiminde performansı iyi hostingleri seçmeye özen gösterin ve özellikle TR-Türkiye lokasyon hosting seçimleri yapmalısınız. Bu hususlar seo için önemli değerler olduğunu bir kez daha vurgulamakta fayda var.

Özgün İçerikler İle İnternet Sitenizi Betimleyin

Yapmış olduğunuz iş ile ilgili makaleler yazmaya ya da satın almaya özen gösterin. İnternet sitenizde işinizi ne kadar iyi betimler iseniz işiniz ile ilgili arama sonuçlarında o kadar nitelikli ve sağlıklı şekilde arama sonuçlarında görünürsünüz.

  • Sitenize oluşturdunuz tüm içerikler özgün olmalı kısaca bir başka yerden kopyala-yapıştır yapmamalısınız ya da bir oradan bir buradan veri toplamadan kendi bildikleriniz ile yada araştırmalarınız sonucu deneyimleriniz neticesinde aklınızdakileri kaleme alınız.
  • Yazılarınızı arttırın bir kaç makale ekleyerek daha sonraki dönemlerde içerik üretmeyi bırakmayın bunu bir periyotta yada düzende yapmaya özen gösterin.
  • İçerik üretmeye vaktiniz yoksa içerik üretmek için hizmet alabilirsiniz.

Video ve Görseller İle İnternet Sitenizin Daha Anlaşılır Olmasını Sağlayın

İnternet sitenizi google seo skorlarına göre yüksek tasarlamış olmanız yeterli değildir.

  • Yapmış olduğunuz işiniz ile ilgili görsel ya da video eklemeye özen gösterin. Örneklemek gerekirse saksıya bitki nasıl yerleştirilmeli bir kaç görsel yada video ile içerik zenginleştirilmeli.
  • Sadece görsel ya da video ile içerik oluşturmayın, kendi deneyimlerinizi kaleme almaya özen gösterin.
  • Daha sonra saksıya bitki nasıl yerleştirilmeli adlı içeriğinizi betimleyecek içerikler üzerin, bitki için şu koşullar sağlanmalı, şu aralıklarda sulanmalı, ilaçlama, gübreleme, toprağı ne kadar sonra değiştirilmeli, budama işlemi nasıl yapılmalı gibi diğer konu başlıklarıyla 4 – 5 başlıktaki içeriklerinizi bir birlerine link verin.
  • Öze dönecek olursak oluşturduğunuz içerikler internet sitenizi ziyaret eden kişilerin işine yaramalıdır bir etkileşim yakalamaya özen gösterin.

Kullanıcı Deneyimi

Hızlı ve kullanıcı için kolay olmayan internet sitelerinde ziyaretçi tutmanız pek mümkün değil.

  • Özellikle hızlı olmayan internet sitelerinde ziyaretçi 3. saniyeden sonra internet sitesi sekmesini kapatıyor.
  • SSL kullanımına özen gösterin yine google verilerine göre ssl kullanmayan internet sitelerini ziyaretçiler terk ediyor.
  • Sade ve anlaşılır renkler, görseller, yazılar eklemeye özen gösterin.
  • İnternet sitenizde ki menü sade ve bir okadar da neyin nerede olduğu belli olmalı.
  • İnternet siteniz mutlaka responsive (duyarlı) mobil uyumlu olmalıdır.
  • Temel olarak yukarıda yer alan maddeleri uygulamazsanız internet sitenizden hemen çıkma oranı artacağı için bu sizin google verilerine göre etkileyeceğinden beklediğiniz ve istediğiniz etkileşimi hiç bir zaman yakalayamazsınız, arama sonuçlarında da bu grafiğe göre yer alırsınız.

Yazar Hakkında

kastamonutasarim

Yorum Bırakın