SEO içerik oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli konu doğru anahtar kelime seçimi hiç şüphesiz. Ancak burada dikkat edilmeyen konu ise şu seo işlemini genele yayarak yapılmak istenmesi. Bu işlemi bir nokta olarak ele almalısınız nokta ise bulunduğunuz yer konum olmalı.
Önceliğiniz yerel seo işlemi olmalı peki neden?

1 – Anahtar kelime planlamasında yerelden genele doğru planlama
2 – Müşteri aramaları ve genel hareketler ne yönde
3 – İnternet sitesi müşteri hareketleri

Bu 3 başlığı ele alalım şimdi.

1 – Anahtar Kelime Planlamasında Yerelden Genele Doğru Bir Harita Çıkacak Olması

  • Bu durum aslında size yön verecek olan en önemli detay olacak. İnternet sitesi içeriklerini rakabetin yüksek olduğu kelimelerde kurguluyorsunuz ki böyle olmak zorunda genel kelime ve içerik yapısının oluşması için ancak elinizde siteniz ile alakalı bir veri yok yapılan en büyük yanlış sürekli o keli döngüsünden makale yazmak ve içerik oluşturmak oluyor.
    Ancak yerelden başlanan bu işlemlerde müşteri arama verilerini izleyerek yönünüzü bulmalısınız.

Peki bu Verileri Neden Erişeceğiz?
Search Console üzerine eklediğiniz internet siteniz üzerinden bulacaksınız bu verilere performans sekmesi alında günlük, haftalık, aylık, üc aylık vs.. gibi genel hareketleri incelemelisiniz. Arama sonuçlarından internet sitenize nereden hangi kelimelerden misafir geliyor görmeniz ve bu kelimelere göre içerik oluşturmalı ya da var olan içerikleri güncellemelisiniz.

  • Gelen kelime trafiğine göre var olan sayfaları güçlendirmeyi deneyin yazdığınız içeriklerle site içi linklemeler yaparak sayfa otoritesini arttırmaya çalışın. Yine yapılan hatalardan biri var olan içeriği güçlendirmek yerine yeni içerik oluşturma durumunun yapılması örneğin e-ticaret ile alakalı bir içeriğimiz var buna 3 – 4 tane içerik yazmak yerine var olan sayfanın kalitesini arttırmaya çalışın içeriğinizi eklemeler yapın.
    Tabi burada teknik olarak dikkat edilmesi gereken konuların başında sitemap lastmod kullandığınızdan emin olun. Oluşturulma – Düzenlenme tarihi gibi önemli bir veri kaynağıdır aslında google için.
  • Asıl genelim en önemli konuya yerel seo konusuna bu durum aslında yine google servisi olan İşletme Profil Yöneticisi (Google Business) ile yapılacak olması bu platforma işletmenizi kaydettikten sonra yerelde ki ya da size en yakın konumdaki kişilerin sizi daha doğru ve sağlıklı ulaşmasını sağlayacak dolayısıyla hızlı bir etkileşim yakalamış olacaksınız işte buradan gelen arama trafiği verileri sizi yerelden – genele doğru gidecek olan yol haritanizi belirleyecek.

2 – Müşteri Aramaları ve Genel Hareketler Ne Yönde

  • Ziyaterçiler internet sitenizde hangi sayfaya giriyor ve o sayfadan sonra hangi içeriklere erişiyor bunu izlemelisiniz bunu örnekleyerek ele alalım bir giyim siteniz var ve kullanıcılar en çok mezuniyet elbiseleri kategorisine girdiklerini düşünelim buradan sonraki adımda en çok kırmızı meduniyet elbisesi ürünü olsun sizin üzerinde durmanız gereken kategori mezuniyet elbiseleri kategoriniz olmalı bu kategoriyi güçlendirmeli yine bu kategori alında ki ürünleri zenginleştirmelisiniz. Aramada olmayanı değil aramada var olan içerik üzerine giderek gelen trafiği arttırmayı hedeflemelisiniz daha sonra ki adımınız ise ikinci en çok girilen içincü en çok girilen şeklinde olmalı.

Neden?
Aksi hareketlerde sayfa otoritesini düşürür 10 tekil ziyaret aldınız sayfanın 7 – 5 tekil almasına neden olursunuz genel oturmuş site otoritesini bozmayın aksine güçlendirmeye çalışın. Bu sayfaya giriyorlar buna da girsinler olmasın hedefiniz.

3 – İnternet Sitesi Müşteri Hareketleri

  • İnternet sitesi müşteri hareketlerini analytics üzerinden bakmalı ve takip etmelisiniz. Davranış > Davranış Akışı sekmesi alında tüm bunları detaylıca görebilirsiniz.

Sonuç
Yerelde güçlendirdiğimiz internet sitemiz ile gelen arama trafiklerini ve müşteri hareketlerini derleyerek içerik oluşturuyoruz ya da var olan sayfaları güçlendiriyoruz. Genele odaklanmak yerine yerele odaklanarak adım adım ilerlemek zaman ve maliyeti düşüreceği gibi daha kararlı ve emin adımlarla hedefimize ulaşmamıza olanak tanıyacak. Rekabetin yüksek hatta bazı sektörlerde çok yüksek olduğunu düşünecek olursak size bahsetiğimiz yol haritası bir hedefe varmanıza daha düşük maliyet ve kararlılıkla varmanızı sağlayacak.

Tüm bu işlemleri siz yapabileceğiniz gibi profesyonel birinden destek almanızda doğru bir adım olacaktır.

Önemli Not: İnternet sitesi açılır açılmaz ya da 6 – 7 ay geçmeden 2 – 3 kelimeden ne olduğu belli olmayan yerlerden ya da kaynaklardan backlink almayın. Yukarıda bahsettiğimiz durumlarla kelimeleriniz zaten şekillenecek bunlara göre içerik oluşturarak backlink alabilirsiniz aksı durumda siteniz hiç bir noktaya varamaz ya da kısa vadede bir yere gelecek sonra gerilere düşmeye başlıyacak.
Genel site otoritenizi google verilerine göre şekillendirmeye özen gösterin.

Yazar Hakkında

kastamonutasarim

Yorum Bırakın