2021 yılı İnternet sitesi fiyatları için net bir rakam belirtmek doğru bir yaklaşım olmaz.
Değişen ekonomik durumlar (USD-EURO vb..) yazılım dünyasında ki yeni trendler vb. gibi konular.

Fiyat ortalamaları çalıştığınız firmanın kurumsal yapısına göre değişiklik gösterebileceği gibi profesyonellik durumunuda görede değişecektir tabi bunlar ilk belirtilebilecekler.
Kullanılacak altyapı aslında fiyatı etkileyen temel faktör diyebiliriz. CMS, PHP, .NET gibi kodlama dilleri fiyatı otomatik olarak değiştirecektir.
CMS uygulamarı, WordPress, Joomla, Drupal, Meganto, PrestaShop, OpenCart gibi uygulamalar.
Php ve .net gibi Custom yazılım yaptırmak istediğinizde süreç ve işleyiş değişti gibi fiyatta değişecektir.

Ortalama alacak olursak;
CMS ile yapılacak bir internet sitesi maliyeti özel bir tema istemediğiniz sürece 3000 ile 5000 lira arasında bir fiyat çıkacaktır tabi bu normal bir internet sitesi fiyatı ek olarak istenilecek her özellikte eklenti alınacağından yada oluşturulacağından dolayı bu fiyatlar değişiklik gösterebilir. Yine bu uygulamalar ile E-Ticaret platformu isterseniz fiyat yine değişecektir, özel tema istemediğiniz sürece ortalama 10 – 50 ürün arası bir site için 5.000 – 10.000 lira gibi bir bütçe çıkacaktır.

Custom olarak yazılım istendiğinde ise burada zaman ve yazılım dili faktörü ön plana çıkmasından dolayı fiyat CMS uygulamalarına göre bir hayli değişiklik gösterecektir.
Ortalama alacak olursak PHP custom bir internet sitesi 10.000 – 20.000 lira arasında, .net 15.000 – 30.000 lira bandında çıkacaktır. Yine custon e-ticaret platformu isterseniz x2 – x3 eklemeniz gerekiyor fiyatların üzerine.

Fiyatlar custom yazılımlarda yüksek gibi görünselerde yazılımın size özgü olduğunu unutmayın.
Kurumsal firmalarla çalışmaya özen göstermelisiniz iş teslimine kadar sağlıklı ilerleyen süreç iş bitiminden sonra genelde sekteye uğramakta ve istenilen değişiklik yada düzenlemeler yapılmayarak mağdur olabilirsiniz.
Son dönemlerde özellikle bizim başımıza gelen durum, çalıştığımız müşterilerimizin %70 lik dilimi malesef ki daha önce çalıştıkları kişilerle sağlıklı iletişim kuramama ve istenilen değişikliklerin zamanında yapılmaması ve anlık çözümler üretilememesi yüzünden farklı kurumlara yönelme eğilimi, ne yazıktır ki bir çoğu öyle yada bir şekilde dolandırılmışlar. Zamanında iş teslimi yapılamaması, istenilen değişikliklerin yapılmaması, ulaşılamama sorunları vb.. gibi konular.

İnterent sitesi yaptırmadan önce tüm faktörleri detaylıca hesaplamalı ve bu şekilde yola çıkmalısınız.

Yazar Hakkında

kastamonutasarim

Yorum Bırakın