• Backlink ile mi web sitemi öne çıkarmalıyım?
  • Çok fazla içerik ve makale üreterek mi web sitemi arama sonuçlarında öne çıkarmalıyım?
  • Daha fazla göresel ile site de kalma süresini arttırarak web sitemi öne çıkarabilir miyim?

Hepimiz için web sitesindeki ilgili içeriklerde arama sonuçlarında üst sıralarda gelmesini görmek ve bu beklentide olmak şüphesiz web sitesi olan biri için kaçınılmaz istek ve arzudur. Bununla ilgili zaman zaman farklı girişimlerde ve çabalarda bulunmuşluğumuz olmuş çoğu zaman hüsran ya da spamlaşma durumları yaşamış bile olabilirsiniz.

Backlink Web Sitesi Arama Sonuçlarında Yükselmeyi Sağlar Mı?

Hiç şüphesiz backlink almak web sitenizi arama sonuçlarında yükseltecektir, ancak backlink alacağınız web siteleri kaliteli ve nitelikli olmalıdır dışarıya çok fazla link çıkışı olmamalıdır. Özellikle bot ile çalışma yapan kişilerden backlink almanızı önermiyoruz. Botla yapmıyorum diyor nereden bileceğim botla yapmadığını diye soracak olursanız kişinin alacağı ücretten belli olur 1000 backlin için sizden 500 – 1000 TL alıyorsa anlarsınız.
Backlink bir sitenin site zeferans olma işleminidir sitenize ne kadar çok kişi referans olursa siteniz o kadar çok otorite kazanıyor buda hem arama sonuçlarında yükselmenize olanık tanır.
Ancak backlink çalışması tek başına yeterli değiltir.

Web Siteme Çok Fazla İçerik ve Makale Yazarak Aramalarda Yükselebilir Miyim?

Web sitenizde zaten içerik olmalı ve bu içerikler arttırılarak devam etmeli eski içeriklerde ise güncellemelr yapmalısınız. Web sitenizde bir hareket yoksa aramalarda kaybolmaya başlarsınız ya da en iyi ihtimalle gerilere gidersiniz.
Sadece içerik yazarak ise web sitenizi bir yere taşımanız mümkün değil.

Web Sitemi Ziyaret Edenleri Sitede Kalmaya Zorlayacak Yollar Denesem?

Özellikle bunun için foto galeri yapıp ileri ileri vs.. gibi yöntemler yapılıyordu eskiden belkide bundan bir kaç yıl önceye kadar böyleydi. Ancak durum değişti özellikle insanların pandemi sonrası kullan at, tüket mantığı ağır basmaya başladı yine Tiktok, Youtube Short vb.. platformların çoğalması ve insanlar arasında yaygınlaşması ile insanlar zaten almak istediklerini kısa sürede alıp hemen çıkmak istiyorlar kullanıcıların web sitenizde 2 dakika değilde 3 dakika kalması artık bir önem arz etmiyor. Kaldı ki bu noktada işleri kolaylaştırmak için google snippet hizmeti girdi biliyorsunuz. Örneğin; “İzmir Ödemiş kaç yılında kuruldu” sorununa google snippet ile 2 3 saniye gibi bir sürede cevap bulabiliyorsunuz. Web sitenizde insanları tutmak yerine kısa ve net bilgilerle daha fazla kullanıcıya erişebilirsiniz google snippet özelliğini kullanarak.

Gelelim Asıl Bu Makaleyi Yazmamıza Neden Olan Konuya!

Web sitenizde ki trafiği arttırabileceğiniz gibi google arama sonuçlarında yükselmenize olanak tanıyacak o konu tabikide VİDEO.
Alışkanlıklar-ımız değişti daha fazla tüketir ve kısa bir video ile yorulmadan bilgi ve fikir sahibi olmak ister olduk. Eminim ki şu koca makaleyi kimse okumazdı dinlerdi yada izlerdi yada öyle olsun isterdi. Tembelleştik biri yada birileri bizim yerimize yapsın durumu oluştu. İçeriklerinizi buna göre şekillendirin.
Bir blog yazarıysanız seslendirme yapın ama video formatında yapın, e-ticaret siteniz var ise ürünü anlatan yada özetliyen 10 15 saniyelik bir video ekleyin. Ancak web sitenize video eklemekle bitmiyor bunu google yapılandırılmış verilerine uygun şekilde eklemiş olmanız gerekiyor, işin içine teknik detay giriyor.

Google VideoObject : https://developers.google.com/search/docs/appearance/structured-data/video?hl=tr#video-object
Bu sayfa içinde google’un sizden hangi verileri hangi şemada istediğini belirten etiketler göreceksiniz içeriklerinizi bu etiketlere göre düzenlemelisiniz.

Video Dizine Ekleme Raporları: https://support.google.com/webmasters/answer/9495631?hl=tr

Burada dikkat etmeniz gereken en büyük husus video-yu youtube vb.. bir platforma ekleyim oradan iframe ile yada embed ile link vermeyin. Video uzantısı açık ve net bir şekilde belli olmalıdır. Örn: ustbilisim.com.tr/video/2025/test.mp4 gibi.

Kullanabileceğiniz uzatantılar google dökümanlarda yer almaktadır.

İçeriğiniz arama sonuçlarında daha belirgin bir hale gelecek ve yine video bölümünde çıkmasına da olanak tanımış olacaksınız.
Google yapılandırılmış verilere önem verin ve çağın gerekliliklerini iyi analiz ederek süreci yönetin.

<html>
  <head>
    <title>Introducing the self-driving bicycle in the Netherlands</title>
    <script type="application/ld+json">
    {
      "@context": "https://schema.org",
      "@type": "VideoObject",
      "name": "Introducing the self-driving bicycle in the Netherlands",
      "description": "This spring, Google is introducing the self-driving bicycle in Amsterdam, the world's premier cycling city. The Dutch cycle more than any other nation in the world, almost 900 kilometres per year per person, amounting to over 15 billion kilometres annually. The self-driving bicycle enables safe navigation through the city for Amsterdam residents, and furthers Google's ambition to improve urban mobility with technology. Google Netherlands takes enormous pride in the fact that a Dutch team worked on this innovation that will have great impact in their home country.",
      "thumbnailUrl": [
        "https://example.com/photos/1x1/photo.jpg",
        "https://example.com/photos/4x3/photo.jpg",
        "https://example.com/photos/16x9/photo.jpg"
       ],
      "uploadDate": "2024-03-31T08:00:00+08:00",
      "duration": "PT1M54S",
      "contentUrl": "https://www.example.com/video/123/file.mp4",
      "embedUrl": "https://www.example.com/embed/123",
      "interactionStatistic": {
        "@type": "InteractionCounter",
        "interactionType": { "@type": "WatchAction" },
        "userInteractionCount": 5647018
      },
      "regionsAllowed": ["US", "NL"]
    }
    </script>
  </head>
  <body>
  </body>
</html>

Yazar Hakkında

kastamonutasarim

Yorum Bırakın